Gevecht

Gisteren heb ik de film The Post gezien en wat een inspirerende film vond ik dat. Misschien komt het door ouder worden, ik besef me steeds vaker hoe goed ik het heb in dit leven.

Want terugkijkend op onze geschiedenis dan zie ik hoe hard er gevochten is. Door individuen, door groepen. Allemaal met hun eigen redenen. En dankzij die gevechten mag ik op steeds meer plekken gewoon zijn. Als mens, als zelfstandige vrouw, als lesbische vrouw met kind. En ja de gevechten zijn nog niet klaar dat weet ik ook. We zijn allemaal verschillend met verschillende opvattingen, normen, waarden, geloven. Er zijn nog genoeg plekken waar mensen zich onveilig voelen om wat voor reden dan ook. Misschien is dat een blijvend iets. Ook kijkend naar wat er intern in mij soms voor een gevecht plaatsvindt. Een tweestrijd of soms zelfs een driestrijd omdat ik los wil komen van iets, een patroon die me ervan weerhoudt te zijn.

Een ieder heeft zijn of haar eigen gevecht, zichtbaar of niet. Mooi zou zijn wanneer we zo nu en dan zo’n gevecht opmerken en een luisterend oor kunnen en willen bieden. Gewoon vanuit liefde, omdat het kan en helpt.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *