Aandacht

Afgelopen weekend (18-10-2014/20-10-2014) heb ik een Be The Change workshop gevolgd. Hierin werd elke dag gevraagd om een Act of Change te doen, wat het ook is. Iets wat je anders nooit zou doen. Vanochtend kon ik eindelijk doen wat ik zondag al had willen doen.

Elke dag loopt er een man met zijn hond langs ons huis. Meerdere keren al gedacht hem iets te willen geven en vanochtend zag ik hem lopen en op de terugweg heb ik hem een kop koffie gegeven met wat te eten erbij. Toen ik op hem afliep (in m’n hele huislijke huispak) wilde hij me ontwijken. Als een soort van tweede natuur, terwijl ik praktisch voor hem stond. Ik moest hem echt even aantikken en hem echt aankijken voor hij doorhad dat ik het tegen hem had. Hij schrok enigszins van m’n gebaar en daarna kwam de dankbaarheid. Niet eens om het eten of de koffie maar omdat ik hem zag en omdat ik hem dat liet weten. Ik weet dat ik zijn situatie misschien niet echt kan veranderen en dat wil hij misschien niet eens. Wel kan ik hem laten weten dat ik hem zie en dat hij er zeker toe doet. En dat is wat ik zal doen en zal blijven doen.
Kan ik hiermee de wereld redden? De armoe verbannen? Iedereen een huis geven? Nee dat kan ik niet, wel kan ik wat warmte geven. Dat is toch wat we allemaal willen? Ik zelf in elk geval wel. Just some love and attention… En wie weet red ik daarmee een stukje van de wereld

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *