Zelf

In maart is de NLP Master Practicioner gestart waar ik aan deel neem. En voor het eerst sinds lange tijd, vond ik het niet spannend om een zaal binnen te stappen met vreemde mensen. Of nee dat klopt niet helemaal wat ik schrijf (en aangezien ik graag deel wat ik denk ipv de tekst dan opnieuw te schrijven typ ik ook nu weer door) ik ervaarde een innerlijke sensatie in mijn buik en de betekenis die ik eraan gaf was ” gezonde spanning”
Voorheen zou ik hier hele andere betekenissen aan hebben gegeven, maar dat even in het midden gelaten. Wat ik met je wil delen is hoe ik naar mezelf kijk en wat de feedback is die ik krijg en misschien herken je er zelfs wel iets in.

Terugkomend op de training, nieuwe mensen leren kennen betekent ook nieuwe feedback krijgen, nieuwe indrukken en nieuwe wereldbeelden waarin ik ook op dat moment in deel mag nemen.
De spiegel die ik soms voorgehouden kreeg, leek echt niet op mijn spiegelbeeld. Vooral omdat ik mezelf zo anders zie wanneer ik naar mezelf kijk. En om even flauw te zijn, ik kan mezelf ook niet zien zoals de anderen mij zien, want zelfs al kijk ik in de spiegel, ik zie mezelf letterlijk nooit hetzelfde…altijd in spiegelbeeld.. 😉
Voor de NLP kenners onder ons, ik heb andere filters, mijn communicatiemodel ziet er anders uit en ja ik zie daardoor mezelf anders en ik geef andere betekenissen aan mezelf. Ondanks de NLP kennis die ik tot me heb mogen nemen, kijk ik nog niet altijd liefdevol en zonder oordeel naar mezelf. Mede dankzij mijn modelleeropdracht leer ik dat dat ook mag, want het stemmetje wat dan iets tegen me zegt praat toch wel…..  Zo’n dezelfde stemmetje die me er nu bijna van weerhield om dit stukje tekst ook echt online te zetten… Daar zeg ik nu tegen, dankjewel dat je er bent en ik neem je mee. En ja ik post deze blog straks toch ondanks dat je zegt dat iemand er iets van gaat vinden wat ik misschien niet zo leuk vindt…..(Hoor jij ook vast wel, zulke soort stemmetjes toch?)

Om weer even terug te komen op de rode draad in dit blogtekstje, ik vond het vroeger spannend om ergens vreemd binnen te stappen en nu ervaar ik dit als een moment om weer nieuwe eerste indrukken te maken. En deze indrukken die ik terug krijg, ontvang ik en pak ik soms als cadeautje uit en soms laat ik het cadeautje dicht.

Als afsluiter een geweldig gaaf nummer http://youtu.be/eFXRQKYFbXE?t=3s

En als tweede afsluiter een mooi filmpje (en ja het is een reclame filmpje…en dat neemt de boodschap die het zegt niet weg…..) http://youtu.be/m4JuE9Jgrs0

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *